Széchenyi 2020

Raklapos szállítás

Raklapos küldemények szállítása

    Raklapos küldemények előkészítését és szállítását nagy gondossággal kell megtervezni. Fontos az erős és stabil paletta kialakítása, a csomagok megfelelő mérete, csomagolása és elhelyezése, ezért szeretnénk felhívni a figyelmüket néhány részletre, előírásra.

    A raklap fából, műanyagból, fémből, farostlemezből vagy ezen anyagok keverékéből készülhet. A talaj felett 15cm-el megemelt sík felületén kell, hogy biztonságosan tartsa a rakományt. Ajánlatkérés raklapos szállításra: ajanlatkeres kukac pmpexpress pont hu

Tovább az ONLINE árajánlatkéréshez >>>

 Az ajánlatkérésben kérjük adja meg a feladási és kiszállítási irányítószámokat, továbbá a raklap pontos méretei (H x Sz x M, bruttó súly)

  A raklapra helyezés előtt meg kell győződni a csomagok belső párnázásáról, és külső védelmi borításáról. A dobozokban található üres teret ki kell tölteni (habszivacs, hullámkarton), külső védelmi rétegét megerősíteni, ezek hiányában a paletta stabilitását veszítheti, és a küldeményben kár keletkezhet. A futárcég alkalmazottja nem vizsgálja a raklapon lévő csomagok megfelelő belső kitöltését.

    Pakoláskor a csomagokat közvetlenül egymásra kell helyezni úgy, hogy ne tudjanak leesni a raklapról, ennek köszönhetően a paletta tudja tartani szilárdságát.

    A speciális alakú tárgyak szállítása esetén, fontos a megfelelő rögzítés és pántolás, használjon elválasztó anyagot a több darabos küldeményeknél.

A teljes stabilitás és megfelelő védelem érdekében a raklapot fóliával körbe kell tekerni!

Raklapos áru csomagolása

Kérjük, figyeljen arra, hogy a dobozok ne lógjanak le a raklapról!

 

Raklapos szállítás TNT:

    Javasolt a szabvány méretű raklap használata, amelynek csomagokkal + raklappal az együttes össztömege maximálisan 1000kg lehet, maximálisan 120 cm x 80 cm alapterületű, és magassága a 175cm-t nem haladhatja meg a raklap magasságával együtt számolva. Egy darab 68kg-nál nagyobb tömegű csomag is csak palettás áruként továbbítható, elsősorban a könnyebb kezelhetőség, és a sérülésmentes szállítás miatt.