Széchenyi 2020

Csomagolási segédlet

FONTOS!

A futárcégek alkalmazottai a nem megfelelően csomagolt vagy csomagolás nélküli termékek felvételét megtagadhatják.

Minden típusú küldeményt SZÖGLETES kartondobozba kell csomagolni!

A csomagolásnak meg kell felelnie a gyűjtős szállítás feltételeinek!

A gyűjtős szállításnak megfelelő csomagolás: szögletes, szabályos kocka/hasáb alakú, alaktartó kartondoboz(ok)! Megfelelő belső térkitöltéssel a csomagolt termék(ek) maximális védelme érdekében!

Ettől eltérő csomagolás esetén a futárszolgálat utólag pótdíjat számít(hat) fel, továbbá sérülés esetén a nem megfelelő csomagolás miatt a kártérítési igény elutasításra kerülhet!

FIGYELEM! Törékeny árukezelés NINCS! A csomagolásnak kell megvédenie a tartalmat!

A csomagolás kialakításáért, a csomag feladásáért és az áru jellegének megfelelő csomagolásért a FELADÓ/MEGRENDELŐ tartozik felelősséggel. Az „ugyanígy hozta a futár, ugyanígy ebben a csomagolásban kaptam és hasonló megjegyzés” nem mentesíti a feladót/megrendelőt a megfelelő, gyűjtőszállításra alkalmas csomagolás kialakításától. (A küldemény érkezésekor adott csomagra vonatkozóan a csomagolásért nem a címzett volt felelős, viszont visszáru, visszaküldés esetén az eredeti címzettből feladó/megrendelő válik, így azért a csomagért/csomagolásért már Ő tartozik felelősséggel)
A PMP Express kizárólag szögletes kartondobozba, megfelelő térkitöltéssel csomagolt küldemények szállítását vállalja partnerein keresztül. Ahogyan a csomag érkezett nem biztos, hogy megfelel a szállítási feltételeknek, ezért a csomagolási tájékoztatóban adott információk a mérvadóak, ha nem talál információt a küldeményére vonatkozóan, keresse ügyfélszolgálatunkat.

  Fontos, hogy csomagküldés előtt nagy hangsúlyt fektessünk a szállítani kívánt termékek csomagolására, mert csak így biztosítható, hogy a kedvező ár mellett csomagja a lehető legnagyobb biztonsággal, sérülésmentesen érkezzen meg a címzetthez. Belföldi csomagküldésnél és nemzetközi csomagküldésnél is be kell tartani a futárcégek által előírt csomagolási kritériumokat. Amennyiben külföldről szállítaná haza csomagját, kérjük a feladót is tájékoztassa a csomagolási kritériumokról, még a csomagfeladás előtt!
     Útmutatónk praktikus tanácsokkal szolgál, ezért kérjük kövesse tanácsainkat csomagjának megóvása érdekében, hiszen a csomagolás a feladó felelőssége, és az elvárttól/előírttól jelentős mértékben eltérő csomagolás esetén a futár megtagadhatja a csomag átvételét, ami késéshez és további problémák  felmerüléséhez vezethet.

     Csak a feladó tudja mi van pontosan a csomagban ezért kérjük, fordítson nagy figyelmet arra, hogy elkerülje a Tiltott és Veszélyes anyagok csomagba kerülését, ebben segítséget nyújt a Tiltott és Veszélyes áruk menüpont. Amennyiben bizonytalan, hogy küldeménye beletartozik a fent említett listába, kérje munkatársunk segítségét!

    A PMP Express csak tippeket, hasznos útmutatást tud adni a csomag állagának, minőségének megóvása érdekében. A csomag tartalmának megóvásáért a feladó tartozik minden felelősséggel.

 

 

A küldemények méreteinek helyes megadása

 

csomag méretezése csomagszállításhoz    doboz méretezése csomagküldéshez    raklapos méretezése csomagküldéshez   csomag méretezése csomagszállításhoz

A doboz/raklap méreteinek megadásánál minden esetben a legszélesebb méretet kell figyelembe venni és megadni! A futár a csomag felvételénél sem a méreteket, sem pedig a súlyt nem méri, nem ellenőrzi.

A központi depóba érkezéskor hiteleseített mérleggel történő súlymeghatározás, valamint lézeres méretellenőrzés történik.

 

 

 

kartondoboz csomagolása bőrönd csomagolása törékeny tárgyak csomagolása szabálytalan alakú tárgyak csomagolása Autógumi csomagolása, szállítása - PMP Express

 

A küldemény belső csomagolása

 

küldemény csomagolása

 

 

 

 

 

A dobozon belüli védelem és erős külső csomagolás védi a csomag tartalmát!

Párnázó, térkitöltő anyagot kell használni minden oldalról.
Javasolt csomagolóanyagok:
     - térkitöltő hab, chips  
     - hullámkarton
     - aprított vagy tekercses papír
     - légpárnás vagy habfólia

     Tekerje be lehetőség szerint annyiszor a tárgyakat amíg nem érezni azok alakját a csomagoláson keresztül. Többféle termék összecsomagolható egy dobozban, ilyenkor ajánlott azokat külön becsomagolva, egymástól párnázó anyaggal elválasztani.

Kis méretű, ömlesztett termékeket felcímkézett, erős műanyag zacskóba helyezve kell a dobozokba tenni.

      Párnázó anyagot célszerű nemcsak a termékek között, de a csomagolás alján és tetején is elhelyezni úgy, hogy az a külső doboz teljes belsejét kitöltse.

     Ha az Ön által küldött csomag nehéz tárgyakat tartalmaz, győződjön meg arról, hogy a tárgyak nem tudnak mozogni a csomagban a szállítás során, mivel ez károsíthatja a külső csomagolást, veszélyeztetheti mások testi épségét.

Figyelmeztetés: A csomagoláshoz használt doboznak továbbra is teljesítenie kell a legnagyobb méretre vonatkozó kritériumokat a szolgáltatás igénybevételéhez. Súly és mérethatárok

 

A gyűjtős szállításnak megfelelő csomagolás: szögletes, szabályos hasáb alakú, alaktartó kartondoboz(ok)! Megfelelő belső térkitöltéssel az csomagolt termék(ek) maximális védelme érdekében!

Ettől eltérő csomagolás esetén a futárszolgálat utólag pótdíjat számít(hat) fel, továbbá sérülés esetén a nem megfelelő csomagolás miatt a kártérítési igény elutasításra kerülhet!

A küldemény külső csomagolása

    A karton dobozok általában elég erősek átlagos súlyú és méretű tárgyak szállítására. Természetesen a dobozok típusának megválasztása függ a küldemény típusától.

Nehéz tárgyak szállítására faládák használata javasolt.

      Fontos, hogy küldeményének megfelelő erősségű kartont válasszon. A karton dobozok erőssége általában fel van azokon tüntetve. A legtöbb doboz egy rétegű, de számos egyéb erősségű karton is elérhető.
Nagy méretű, súlyos vagy értékes tárgyakat az extra védelem érdekében célszerű vastag, dupla falú dobozokban elhelyezni.

     Mielőtt lezárja a dobozt kérjük távolítson el róla minden korábbi címet, vonalkódot vagy korábbi szállításra vonatkozó matricát, ami zavaró lehet a szállítás során. Biztosítson helyet saját fuvarlevele számára a csomagoláson, legyen az boríték, doboz vagy faláda.

     A használt dobozok szállításra természetesen alkalmasak, de teherbírásuk minden alkalommal csökken, így kérjük vegye ezt figyelembe a csomagoló anyag kiválasztásánál.

A küldemény lezárása

     Ragassza le a dobozokat erős, öntapadós - lehetőség szerint minimum 38mm széles - ragasztó szalaggal.
Használjon csomagoláshoz használatos ragasztó szalagot a háztartási vagy irodai szalagok helyett, és kerülje a fémkapcsok alkalmazását! Minden él és nyitási pont legyen leragasztva úgy, hogy a burkolat megsértése nélkül ne lehessen hozzáférni annak tartamához. Nehéz tárgyak csomagolását megerősítheti műanyag pántszalagokkal!

     A csomagban is helyezze el a címzett és/vagy feladó nevét, címét, telefonszámát, email címét!
Tüntesse fel a dobozon is a feladó nevét, hogy sikertelen kézbesítés esetén visszakapja küldeményét.

    Használjon "TÖRÉKENY" matricát, amennyiben küldeménye megkívánja az óvatosabb bánásmódot, de a matrica csak óvatosságra int, NEM védi annak tartalmát.

Bőrönd csomagolása

    bőrönd csomagolásaBőrönd kartondobozban - PMP Express

    Amennyiben szeretné személyes tárgyait bőröndben feladni, nincs akadálya. Partnereink alkalmazkodnak az Ön igényeihez. Csak néhány csomagolási feltételnek kell eleget tenni, és a szállítás már indulhat is. Készítsen listát a bőröndbe helyezett személyes holmikról, tárgyakról, majd gondosan helyezze azokat csomagjában. A szabadon maradt területeket is töltse ki, erre kiválóan alkalmasak a csomag belső védelmére használt térkitöltő anyagok, mint pl. hullámkarton, vagy papír, légpárnás vagy habfólia. Jól zárja le bőröndjét (használjon akár lakatot), fóliával tekerje körbe,  majd kartondobozzal burkolja. Tegyen jól látható helyre címkét, melyen szerepel a feladó és a címzett neve és elérhetősége. Javasolt fényképek készítése a bőrönd külsejéről és belső tartalmáról!

Néhány termékre vonatkozó speciális csomagolási javaslat:

Törékeny, cserép és üvegtárgyak

törékeny tárgyak csomagolása

 Tekerje be egyenként a tárgyakat megfelelő párnázó anyaggal, amíg kívülről nem érezni azok tényleges formáját. Különböző tárgyak összecsomagolhatóak egy gyűjtődobozba, de csomagolja azokat egyenként külön-külön és párnázó anyaggal legyenek egymástól elválasztva. Használjon erős, merev falú kartont, fa vagy fém dobozt. Annak érdekében, hogy a szállítás során a tételek ne tudjanak elmozdulni a dobozon belül, töltsön ki minden űrt a fent említett töltőanyagokkal. Törékeny termékek nem érintkezhetnek egymással!

Figyelem, kifejezetten törékeny áru kezelésre nincs lehetőség! A törékeny dolgokat minden esetben úgy kell csomagolni, hogy a csomagolás feleljen meg az áru jellegének és az gyűjtős szállításra alkalmas legyen.

Törékeny tárgyak szállítása esetén a megfelelő csomagolás minden esetben a feladó felelőssége!

Törékeny üvegpalackok szállítása

Borospalack csomagolása - PMP Express

Az üvegpalackok szállítása fokozott odafigyelést igényel. A küldemény teljes biztonságára kell helyezni a hangsúlyt, és törekedni a törésvédelem kialakítására.

Kérésére a palackok szállításához a csomagolóanyagot díjmentesen biztosítjuk.

    Fontos, hogy a törékeny, sérülékeny árut kívülről erős többrétegű kartondoboz védje, belül a térkitöltő anyag megakadályozza a közvetlen érintkezést a doboz falával. Ha több palack utazik a csomagban, azokat jól el kell különíteni egymástól a csomagon belül, hogy szállítás közben ne sérüljön meg egyik sem. Minden üveget/palackot fóliával, újságpapírral ajánlott körbetekerni, majd műanyag zacskóba helyezni. Majd a dobozt ezután erős ragasztószalaggal le kell zárni!

Javasolt a doboz tartalmáról, a belső kibélelésről, és a kész csomagról fényképet készíteni.

Összefoglalva lépésekben!

1. Csomagolás előtt ellenőrizze, hogy minden palack le legyen zárva!

2. Tekerje körbe a palackokat pl. újságpapírral, tegye a palackokat zárható műanyag zacskóba, ezzel megakadályozva az esetlegesen kiszivárgó folyadék átengedését.

3. A műanyag zacskót helyezze a dobozba.

4. A dobozt bélelje ki, több palack esetén a palackok közé tegyen távtartóként puha anyagot, és a doboz falát erősítse meg. Zárja és ragassza le gondosan küldeményét, figyelve az élek rögzítésére!

 

Autógumi és felnik csomagolása

Autógumi csomagolása, szállítása - PMP Express               Autókerék, felni csomagolása - PMP Express

 

Az autógumik, felnik csomagolását a futárszolgálatok az alábbiak szerint fogadják el:

GLS futárszolgálat:

Autógumit egyesével, vagy kettesével összepántolva és fóliázva. A biztonság kedvéért javasolt kartondobozba tenni. A kartondoboz 3 oldalának a hossza összeadva azokat nem haladhatja meg a 2 métert!

GLS csomagolási segédlet elérhető itt:  Helyes csomagolás-GLS.pdf

Amennyiben felnit, vagy felnire szerelt gumit szeretne feladni, azt kartondobozba kell csomagolni, mert a felni sérülhet, valamint a fóliát könnyen átszakíthatja és más csomagjában is sérülést okozhat!

Amennyiben mégis csak fóliázva adja fel, a szolgáltató utólag nem megfelelő csomagolás miatti díjat utólagosan számlázhat!

TNT futárszolgálat:

Egyesével, vagy kettesével összepántolva és kartondobozba csomagolva! A kartondoboz 3 oldalának a hossza összeadva azokat nem haladhatja meg a 2 métert! Fóliás csomagolást NEM fogad el!

 

UPS futárszolgálat:

 

Egyesével, vagy kettesével összepántolva és kartondobozba csomagolva! A kartondoboz 3 oldalának a hossza összeadva azokat nem haladhatja meg a 2 métert! Fóliás csomagolást NEM fogad el!

 

Tovább az ONLINE árkalkulátorhoz >>>

 Keretes képek, fotók

    Az üvegfelületet teljes egészében fedje le, majd könnyen eltávolítható ragasztószalaggal rögzítse azt, így elkerülhető a üveg karcolódása illetve annak törése. A keretet legalább kétszer tekerje körbe légpárnás fóliával vagy polyethilen lapokkal vigyázva az élekre. Helyezze a képeket egymás mellé, hullámpapírral elválasztva egymástól.

Szabálytalan alakú tárgyak

   szabálytalan alakú tárgyak csomagolása

A szabálytalan alakú tárgyak szállítása is megoldható. Ezek azok a tárgyak, amik alakjuknál fogva kartondobozba nem, vagy nehezen csomagolhatóak. Csomagoláskor figyeljen arra, hogy az éleket, kiálló részeket fedje el, a személyi és tárgyi sérülések elkerülése érdekében! A kiálló részeket védelmi borítással lássa el, erre használjon hullámkartont, habfóliát, tekercses papírt. Ha több szabálytalan alakú tárgy, pl. fémcső és régi hintaszék utazik egy küldeményként, azokat jól különítse el egymástól, majd tekerje körbe légpárnás fóliával. Jól párnázza ki szállítandó csomagját. Ha minden élet befedett, alaposan fóliázza körbe küldeményét! Ne feledje a feladó és a címzett nevét és elérhetőségét jól láthatóan feltüntetni. Az ilyen tárgyak szállításakor a futárcégek a legtöbb esetben felárat számolnak fel a nehéz kezelhetőség miatt. Készítsen fényképeket a szállítani kívánt küldeményéről!

Tovább az ONLINE árajánlatkéréshez >>>