Széchenyi 2020

Tiltott tárgyak

Partnereinkkel nem szállítható küldemények

  

     A PMP Express partnerei nem kötelesek vizsgálni a küldemény tartalmát arra vonatkozóan, hogy az tiltott vagy feltételesen szállítható árucikket tartalmaz-e, ha azonban a szolgáltatás bármely szakaszában azt állapítják meg (pl: küldemény átvilágítása), hogy a küldemény tartalma a szállításból kizárt, vagy a szállításhoz szükséges feltételek hiányoznak, a küldeményt nem kézbesítik a címzettnek.
Mint azt a csomagolási javaslatoknál is említettük, itt is hangsúlyozzuk, hogy nem csak a csomagolásért, de a csomag tartalmáért is a MEGBÍZÓ/Megrendelő tartozik felelősséggel. A MEGBÍZÓ/Megrendelő felelőssége tájékoztatni a szolgáltatót a szállítandó termékek köréről!

    A PMP Express fenntartja a jogot minden olyan csomagszállítási kérelem visszautasítására,  amely jogszabály által tiltott árucikket tartalmaz vagy személyek életében, egészségében és testi épségében, valamint bármely más csomagban kárt okozhat,- illetve külön indoklás nélkül visszautasítson bizonyos, ebben a bekezdésben nem részletezett áruféleségekre vonatkozó megbízásokat.

   A MEGBÍZÓ/Megrendelő felelős az egyéb tárgyakban, a partnerek berendezéseiben és más küldeményekben okozott károkért, amennyiben tiltott árucikket továbbít, vagy szállításra alkalmas, de nem megfelelően csomagolt árut ad át a partnerek munkatársainak. Megbízó/Megrendelő köteles viselni saját kárát és megtéríteni a partnerek felmerült többletköltségeit (pl. visszaküldés, újracsomagolás, a kárenyhítés körében felmerült költségek, stb.), ha azok a szállítás során keletkeztek az itt leírtak be nem tartása miatt.                               

 

A csomagolásnak meg kell felelnie a gyűjtős szállítás feltételeinek!

 

A gyűjtős szállításnak megfelelő csomagolás: szögletes, szabályos hasáb alakú, alaktartó kartondoboz(ok)! Megfelelő belső térkitöltéssel a csomagolt termék(ek) maximális védelme érdekében!

Ettől eltérő csomagolás esetén a futár akár meg is megtagadhatja az áru felvételét, felvétel esetén a futárszolgálat utólag pótdíjat számít(hat) fel, továbbá sérülés esetén a nem megfelelő csomagolás miatt a kártérítési igény elutasításra kerülhet!                                               

Partnereinkkel nem szállítható termékek köre:

 

A szállításból kizárt tárgyak:

A láthatóan túlsúlyos, vagy túl méretes, a nem kielégítő csomagolású vagy csomagolás nélküli küldemények, különösen törésveszélyes áruk. A PMP Express partnereivel a szállítás jellege miatt (gyűjtő szállítás, automata, iparszerű technológiával történő szortírozás) NEM, vagy csak szigorú feltételek betartásával/elfogadásával vállalja TÖRÉKENY ESZKÖZÖK, ÁRUK, TÁRGYAK SZÁLLÍTÁSÁT!

-        lőszerek, szúró-, vágó-, lőfegyverek, vágóeszközök, lőfegyver alkatrészei, robbanószerek és hasonlók, ide értve a sűrített levegővel vagy szén-dioxiddal működő fegyvereket, a valódi fegyverrel összetéveszthető utánzatok, hadianyag; ADR szállítás köteles áruk*

-        sugárzó, gyúlékony, robbanékony, toxikus, maró hatású, fertőző vagy fertőzésveszélyes anyagok illetve minden olyan egyéb anyag, amely a többi küldeményre illetve a személyzetre sajátosságánál fogva kedvezőtlen hatással lehet

-        kábítószerek és pszihotróp anyagok, hallucinogén szerek és a BTK.-ban meghatározott anyagok

-        készpénz (papírpénz vagy érme) bármilyen pénznemben, készpénz helyettesítő fizetési eszköz pl: bankkártya, hitelkártya, étkezési jegyek, üdülési csekk, értékpapírok, nemesfémek,  pénzértékű dokumentumok, kihúzott nyereményszelvények és hasonlók, igazgyöngyök, drágakövek, ékszerek, okirat, bélyeg, műtárgy, műkincs, antik tárgyak, késedelmi kötbérrel terhelt dokumentumok

-        tender-anyagok, szerződésekhez kapcsolódó előminősítési, vizsgálati, jogi átvilágítási anyagok, vizsgálatok másolati anyagai; késedelmi kötbérrel terhelt dokumentumok,

 

-        romlandó, fertőző, undort keltő áruk

-        földi maradványok, kegyeleti érzéseket sértő tárgyak, halotti hamvak

-        élő vagy elhullott állatok és növények

-        olyan kiadványok, melyek tartalma pornográf, politikailag, vallásilag vagy etnikailag sértő vagy érzékeny tartalmú

-        a csomagoláson rasszista, obszcén, köz- vagy személyiségi jogokat sértő felirattal vagy képpel jelölt küldemény,

-        veszélyes áru hulladék

-        gyógyszernek minősülő készítmények, és vényköteles gyógyszerek

-        értéknyilvánítás szolgáltatás

-        hőmérsékletre érzékeny áruk (hűtést, fűtést igénylő áruk)

-        kereskedelmi mennyiségű alkohol, bármilyen mennyiségű cigaretta illetve bármilyen más dohányipari termék

-        narkotikumok, egyéb hallucinogén és a büntető törvénykönyvben meghatározott anyagok

-        postafiókra vagy helyrajzi számra címzett küldemény

-        nem könyvelt küldemény

-        zacskóban, zsákokban, szövetzsákokba csomagolt termékek, amelyek nem kielégítő módon, nem a kereskedelemben szokásos módon vannak csomagolva

-        nem megfelelően csomagolt folyékony áru

-        gyúlékony anyagok (például: benzin, gázolaj, fűtőolaj, folyékony gáz stb)

-        rúdarany

-        pótolhatatlan vagy egyedi előszereteti értékkel rendelkező tárgyak

-        romlandó élelmiszerek, gyorsfagyasztott élelmiszerek, friss mezőgazdasági termékek

-        csomagolatlan vagy sérült áru

-        virágcsokor

-        prémek, elefántcsont és abból készült termékek

-        körömlakk, körömgél, hajtógázas termékek (dezodor, hajlakk)  tűzoltó készülék

-        mosogató tálca, zuhanyfülke, szaniter áru (wc csésze, tartály, bide, mosdókagyló, fürdőkád stb.)

-        meleg és hő hatására térfogatváltozásra képes anyagok (zsírok, olajok stb)

-        összepántolt dobozok

-        mosógép, csomagols nélküli bútor

-        fémlithiumos akkumulátor

-        poroltó, porral oltó készülékek

-        az ADR (Rendelet a veszélyes áruk közúton történő szállításáról) értelmében veszélyes áruk

-        bármely olyan egyéb anyag, termék és árucikk, melynek szállítása jogszabályba ütközik, esetleg kereskedelmi- gazdasági korlátozás alatt áll, vagy szankció van érvényben vele szemben.

A teljesség igénye nélkül az alábbiakban felsorolt termékek szállítását a PMP Express nem vállalja, amennyiben megrendelő mégis felad az alábbiakban felsorolt jellegű vagy hasonló terméket, sérülés esetén a PMP Express és partnerei reklamációt nem fogadnak el!

-        Üvegek:  (befőtt, szörp, méz stb)
Ablak, ajtó, tükör stb. nem szállítható

-        Televízió, monitor, számítógép , projektor, LCD, CRT, LED vagy plazmaképernyő

-        Gázkazán, villanybojler, radiátor

-        Háztartási eszközök (kávéfőző, mikrohullámú sütő, turmixgép, sütő, főzőlap, hűtő, kerámia lap, mosogató tálca...stb.)

-        Bútorlapokat

-        Matrac, mosógép, centrifuga

-        Porcelán, váza, kristály és kerámia tárgyak

-        ömlesztett áruk, továbbá egy dobozba ömlesztve rakott különböző termékek.

-        DPD autógumit nem szállít, alufelni is csak szabályos, szögletes kartondobozban!

GLS

nem romlandó élelmiszerek csak feltételekkel szállíthatóak (sérülés, elvesztés esetén kártérítés nem igényelhető)
Az egyes országok speciális rendelkezéseiről az adott ország magyarországi nagykövetsége vagy kereskedelmi kirendeltsége ad tájékoztatást

-        faládába csomagolt küldemények GLS-el nem adhatóak fel

-        GLS alkohol tartalmú italt NEM szállít

-        GLS esetében külföldi rendeltetéssel átadott csomagok esetén a személyes ingóságok csak feltételekkel szállítható (sérülés, elvesztés esetén kártérítés nem igényelhető)

-        bőröndöt csak dobozban elhelyezve, térkitöltést alkalmazva szállít

-        Akkumulátor: Megfelelő, biztonságos óvintézkedés, hogy a kénsav ne folyhasson ki!
Az akkumulátor sarkait, oldaléleit védve, pólusvédővel ellátva, fóliával több rétegben körbe tekerve, kartondobozba helyezve, kitöltő anyaggal ellátva. A kezelési irányt nyilakkal jelölni.

DPD

 

nem romlandó élelmiszerek csak feltételekkel szállíthatóak (sérülés, elvesztés esetén kártérítés nem igényelhető)
Az egyes országok speciális rendelkezéseiről az adott ország magyarországi nagykövetsége vagy kereskedelmi kirendeltsége ad tájékoztatást

 

-        faládába csomagolt küldemények GLS-el nem adhatóak fel

 

-        DPD alkohol tartalmú italt NEM szállít

 

-        DPD esetében külföldi rendeltetéssel átadott csomagok esetén a személyes ingóságok csak feltételekkel szállítható (sérülés, elvesztés esetén kártérítés nem igényelhető)

 

-        bőröndöt csak dobozban elhelyezve, térkitöltést alkalmazva szállít

 

-        Akkumulátor: Megfelelő, biztonságos óvintézkedés, hogy a kénsav ne folyhasson ki!
Az akkumulátor sarkait, oldaléleit védve, pólusvédővel ellátva, fóliával több rétegben körbe tekerve, kartondobozba helyezve, kitöltő anyaggal ellátva. A kezelési irányt nyilakkal jelölni.

-        autógimit nem szállít, felni is csak szabályos szögletes kartondobozban

 

TNT
TNT

- Alkohol az európai unión kívülre csak bizonyos országokba, csak elővámkezelten, vámkezelést a TNT nem vállal
- Mágnes, hűtő mágnes a TNT rendszerén belül nem szállítható
- Parfüm a TNT rendszerén belül nem szállítható
- Bőrönd szállítása a TNT-vel lehetséges, (csomagolás feltételei a honlapon megtalálható csomagolási segédletnek megfelelően)
- Akkumulátor:  Csak lítium akkumulátorok szállíthatóak ,csak készülékbe építve, de azok is feltételekkel.(Teljesítmény függő, biztonságtechnikai adatlap szükséges hozzá)

A szállítható áruk köre változhat országoktól függően.  Szállításból nem kizárt áruk, termékek melyek normál esetben szállíthatóak a választott célországtó függően korlátozás, vagy szállítási tilalom alá eshetnek. A témában bővebb felvilágosítás ügyfélszolgálatunkon elérhető.

 

Trans-o-flex


- TOF alkohol tartalmú italt NEM szállít
- Akkumulátor: A csomag súlya a 40kg-ot nem haladhatja meg, csak zselés akkumulátor szállítható, savas NEM! Az akkumulátor sarkait, oldaléleit védve, pólusvédővel ellátva, fóliával több rétegben körbe tekerve, kartondobozba helyezve, kitöltő anyaggal ellátva. A kezelési irányt nyilakkal jelölni

 Szállítási Feltételek:


1.

-        Megfelelő külső és belső csomagolás együttes megléte, ahol a külső csomagolás minimum 5 rétegű szögletes kartondoboz vagy azzal egyenértékű formatartó csomagolóanyag.

-        A csomagba helyezett üvegeket, flakonokat egymástól, valamint alulról és felülről is védőréteggel kell védeni

-        Törékeny áru hungarocellel vagy egyéb bélelő, töltőanyaggal legyen körbevéve, több rétegben, külső csomagolásként kizárólag formatartó kartondoboz fogadható el. ,A „Törékeny” jelzés gondosságra int, de nem védi az árut,

Törékeny áru szállítását partnereink nem vállalják, sérülés esetén reklamációt nem fogadnak el. Törékeny áruk csak saját felelősségre adhatóak fel.

2.
A fenti tárgyak átvételét a PMP Express partnereinek helyszínen megjelenő futára megtagadhatja.

A Feladó/Megrendelő tudomásul veszi, hogy felvétel előtt fényképet küld a termékről, annak  külső  - belső csomagolásáról (megfelelő térkitöltő alkalmazása)

A PMP Express partnerei kifejezetten TÖRÉKENY szállítást nem végeznek, kiemelt kezelést nem tudnak biztosítani a fent felsorolt termékkört tartalmazó küldeményeknek, ezért azok feladását a Feladó/Megrendelő saját felelősségére adja fel, kárigényt csak a csomag eltűnése esetén adhat be, ezt írásbeli nyilatkozattal kell megerősítenie feladás előtt amit a pmp kukac pmpexpress.hu e-mail címen tehet meg.

A PMP Express  Logisztikai Kft jelen és jövőbeli partnereinek szállítási feltételeiben megtalálható feltételesen szállítható vagy a szállításból kizárt tárgyak a jelen mellékletben fel nem sorolt tárgyakat is beleértve a jelen ASZF részét képezik. A PMP Express a jelen mellékletben található lista változtatásának jogát fenntartja.

- bármely olyan egyéb anyag,termék és árucikk, melynek szállítása jogszabályba ütközik, esetleg kereskedelmi- gazdasági korlátozás alatt áll, vagy szankció van érvényben vele szemben. Az egyes országok speciális rendelkezéseiről az adott ország magyarországi nagykövetsége vagy kereskedelmi kirendeltsége ad tájékoztatást, de ügyfélszolgálatunkon is érdelkődhet.

  Azokat a küldeményeket, amelyeket a törvény monopol jelleggel más szervezet hatáskörébe utal, a Szolgáltató nem veheti át továbbításra.

  Amennyiben Megrendelő adatszolgáltatási hiányából fakadóan a Szolgáltató a tudtán kívül ADR-es árufelvételt teljesít, úgy az ebből adódó mindennemű anyagi és erkölcsi kárt a Szolgáltató jogosult Megbízó felé továbbhárítani, továbbá a felmerülő jogi következményeket Megrendelő köteles viselni.

* Amennyiben Megbízó adatszolgáltatási hiányából fakadóan a PMP Express partnerei tudtukon kívül ADR-es árufelvételt teljesítenek, úgy az ebből adódó mindennemű anyagi és erkölcsi kárt a PMP Express jogosult Megbízó felé továbbhárítani, továbbá a felmerülő jogi következményeket Megbízó köteles viselni.

Amennyiben küldeménye veszélyes áru besorolással (UN szám vagy más egyéb arra utaló jelzés) rendelkezik, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat a szállítás feltételeinek részleteiről.

 Tovább az ONLINE árajánlatkéréshez >>>