Széchenyi 2020

Biztosítás

                  Mielőtt így járna, figyeljen a csomagolásra és kössön biztosítást csomagjára!

Csomagbiztosítás

    Fel kell hívjuk figyelmét, hogy bármennyire is gondosan járt el csomagolás közben, gyűjtős csomagszállításról van szó és a szállított csomagok nagy száma miatt elkerülhetetlen, hogy néha sérülés éri azokat, ezért nagyobb értékű, esetleg különleges küldeményekre javasolt biztosítást kötni, amennyiben a szállítandó küldemény megfelel a biztosítási feltételeknek.

    A biztosítás nélkül szállított csomagok után is jár pénzbeli visszatérítés azok tömegét alapul véve, de ez nagy értékű, kis tömeget képviselő csomagok esetében, nem fedezi  a csomag tényleges értékét, mely az alábbiak szerint alakul a választott partnertől függően:

TNT: 

A szállítási díjban biztosítás 10EUR/kg Economy - 20EUR/kg Express szolgáltatás esetén.

A küldemény érték alapú felülbiztosítására van lehetőség belföldi és külföldi csomagszállítás esetén is. Ebben az esetben az áru értékét kereskedelmi számlával kell igazolni. Küldeményenként maximum belföldi szállítás esetén 5 millió forintig, nemzetközi szállítás esetén 8 milló forintig köthető felülbiztosítás (szolgáltatás függő, kérjük érdeklődjön)!

Csak új, nem használt termékek esetén téríti a biztosító az esetlegesen bekövetkezett kárt, számlával igazolt értéken!

GLS
GLS:

A fuvardíj 50000 forint csomag értékig tartalmaz biztosítást és küldeményenként maximum 500 000 forintig felülbiztosítható.

Export küldeményeknél a fuvardíj 50000 forint csomag értékig tartalmaz biztosítást és küldeményenként maximum 200 000 forintig felülbiztosítható. Az áru értékét kereskedelmi számlával kell igazolni.

Import küldemények esetén biztosítást a fuvardíj nem tartalmaz, felülbiztosítás nem köthető.

 

A fuvardíjba épített biztosítás érvényét veszíti abban az esetben, amennyiben a megengedett méret és súlyhatárokat meghaladja a feladott csomag. A futárnak nem feladata lemérni felvételkor a küldeményt, azt a depóban a központi mérlegelés végzi. Amennyiben a központi mérlegelésnél megállapításra kerül a túlméret vagy túlsúly, a küldemény visszaszállításra kerülhet a feladóhoz.

 

Az eközben esetlegesen sérült küldeményre kártérítési igényt nem áll módunkban befogadni.

Túlméretes vagy túlsúlyos küldemény címzetthez történő továbbszállításakor kártérítés szintén nem érvényesíthető sérülés esetén.

 

Tovább az ONLINE árkalkulátorhoz >>>