Koronavírus - aktuális hírek

Koronavírus(COVID-19) - otthoni munkavégzés cégünknél március 18-tól!

A küldemények / csomagok szállítása továbbra is folyamatos, a szállítási igényeket azonban átmenetileg  otthonról dolgozza fel csapatunk.

 

Kedves Ügyfelünk,

Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a hazánkban is megjelent koronavírus járványhelyzetre tekintettel, munkatársaink és családtagjaik egészségének védelme érdekében a szállításokkal kapcsolatos feladatainkat március 18-tól otthoni munkavégzés keretei között látjuk el határozatlan ideig.

A lentebb található linkekre kattintva találja meg a partnereinknél aktuális korlátozott irányítószámokat, országokat. Az adatok pontosságáért nem tudunk felelősséget vállalni, azokat partnereink teszik közzé.

A szállításokban egyéb területekre is lehetnek csúszások, késések.

Mivel telefonos ügyfélszolgálatunk korlátozottan elérhető ebben időszakban, kérjük e-mailben vegye fel velünk a kapcsolatot a pmp@pmpexpress.hu email címre küldve levelét.

Mivel telefonos ügyfélszolgálatunk nem, vagy korlátozottan lesz elérhető az elkövetkező időszakban, kérjük e-mail-ben vegye fel velünk a kapcsolatot a pmp@pmpexpress.hu email címre küldve levelét.

FONTOS: A honlapon és a levelezésben közölt telefonszámokon nem leszünk elérhetőek!

 

Kérjük, hogy csak és kizárólag sürgős esetben, hívja a 06 20 333-28-28 -as vagy a 06 20 267-14-13-as telefonszámot munkaidőben, reggel fél 9 és délután 17 óra között.

Megértésüket és türelmüket nagyra értékeljük ebben a példa nélküli helyzetben.

 

Köszönjük.

PMP Express csapata

Tovább az ONLINE árkalkulátorhoz >>>

Az alábbi területeken lehetnek jelenlegi információink szerint korlátozások, fennakadások:

 

GLS:

https://gls-group.eu/HU/media/downloads/Current_International_Parcel_Service_2020-05-20_HU_pdf.pdf

https://gls-group.eu/HU/hu/hirek/nemzetkozi-csomagszallitas-koronavirus

 

TNT:

https://www.fedex.com/content/dam/fedex/eu-europe/Digtial-Internation-MVP/images/2020/Q4/COVID_19_Service_Impacts_1087652497.pdf

 További TNT közlemény lentebb görgetve.

UPS:

https://www.ups.com/assets/resources/media/Global_Novel_Coronavirus_Updates.pdf

 

 

TNT közlemény:

Tisztelt Ügyfelünk,
 
 
Az alábbiakban összegezni szeretnénk, hogy mik az érvényben lévő korlátozások a COVID-19 (koronavírus) okozta szituáció miatt a világban.
 
A jelenlegi globális COVID-19 (koronavírus) helyzet miatt számos felvételi / kiszállítási cím átmenetileg többszörös megszorítás alatt áll, ezért késésekre számíthatnak a rendszerekben megadott tranzitidőkön túl!
Az Európán belüli FedEx Express Priority küldeményeknél a tranzitidő a felvételi/kiszállítási hely függvényében 2-3 munkanapra is változhat.
 
 
A FedEx és a TNT kiemelt szerepet játszanak a szükséges áruk mozgatásában a koronavírus (COVID-19) idején. Ebben a krízishelyzetben is működünk és szállítunk világszerte, betartva a szigorú szabályozásokat, előírásokat, valamint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) útmutatásait.  
Ezek a korlátozások hatással vannak a globális ellátási láncra. A teherszállítás kapacitása korlátozott, és módosításokat kellett bevezetnünk, hogy nemzetközi hálózataink elbírják a megnövekedett áruforgalmat ebben a megváltozott környezetben.
Annak érdekében, hogy ebben az időben továbbra is a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsuk ügyfeleinknek, április 20-tól további értesítésig minden FedEx Express és TNT nemzetközi szállítmány esetén plusz díjat számítunk fel. A különdíj nem vonatkozik az országon belüli belföldi szállításokra.
 
 
A Covid-19 (koronavírus) terjedése következtében a helyi és állami hatóságok Európa szerte megszorításokat léptetnek életbe, amik negatívan befolyásolják azon képességünket, hogy továbbra is képesek legyünk a legmagasabb szintű szolgáltatásokat nyújtani Ügyfeleinknek.
Ennek eredményeképpen azt a döntést hoztuk, hogy felfüggesztjük a pénzvisszafizetési garanciát a Fedex minden szolgáltatására, azonnali hatállyal, visszavonásig.
 
 
Egyre több cég van zárva Európa szerte. Feladás előtt kérjük egyeztessen partnerével, hogy valóban nyitva tartanak-e.
A COVID-19 (koronavírus) elleni védekezésre használható védőeszközök szállítása egyes esetekben a ki nem szolgált irányítószámokra is elérhető a Special Service szolgáltatás keretein belül.
 
 
Egy új funkcióval szeretnénk segíteni Ügyfeleinket, hogy még gördülékenyebben menjen a csomagfeladás. Az új irányítószám tracker-rel ellenőrizhetik, hogy biztosítunk-e szolgáltatást egy adott városba, irányítószámra. A kereső az alábbi linken érhető el: Link.
 
Kérjük jelezze felénk a változásokat, egyedi kéréseket!
A FedEx / TNT továbbra is működik azokon a területeken, ahol a helyi feltételek és korlátozások lehetővé teszik. Tisztában vagyunk azzal, hogy sok vállalkozásnál szükséges lehet a nyitvatartási idő módosítása a koronajárvány (COVID-19) terjedése miatt. Annak érdekében, hogy szolgáltatásainkat zavartalanul nyújthassunk Önnek és ügyfeleinek, kérjük, szánjon ránk egy percet és tájékoztasson minket az esetleges változásokról az alábbi linkek használatával!
Frissítés FedEx szállítások esetén / Frissítés TNT szállítások esetén.
 
 
1.        A vírus miatt nem elérhető irányítószámok listája folyamatosan változik, a pontos információkért mindenképpen látogassák meg honlapunkat:  FedEx.com / TNT.com
 
2.        Kína
Az elmúlt időszakban megnövekedett az igény a Kína és Európa közötti szállítási útvonalakon. A több, mint 670 gépet számláló légiflottánkkal jó pozícióban vagyunk ezen a viszonylaton, hogy megfelelően támogassuk a globális ellátó hálózatokat. További gépek rendszerbe helyezésével igyekszünk eleget tenni a megnövekedett igényeknek, de késésekre így is lehet számítani. Vámcsoportjaink szintén jelentősen megnövekedett mennyiségű tétellel dolgoznak, amely okozhat további késéseket az Európába érkező áruk tekintetében.
               
Ennek megfelelően a kínai vámhatóságok április 10-ei közleménye (Announcement No. 53 of 2020 ) szerint a Kínából érkező egészségügyi eszközöket a vámhatóságok szemlézni fogják, ami további késéseket eredményezhet.
 
3.        Olaszország
A legtöbb város és depó körzetében visszavonták a lezárást, de még mindig vannak olyan irányítószámok, ahol nem tudunk szolgáltatást nyújtani. Az aktuálisan nem elérhető városok, irányítószámok listáját a fenti linken találhatják.
A TNT modenai depójának körzetében a csomagfeladás bizonytalan ideig szünetel, a küldemények kiszállítása zavartalanul folytatódik. Az érintett irányítószámok megtalálhatóak a fenti linken.
Bologna és Bergamo körzetében késésekre kell számítani.
Az egészségügyi védőeszközök (pl. FFP2 maszkok, szemüvegek, kesztyűk) Olaszországból való exportja tiltott, csak a helyi hatóságok előzetes engedélyével lehetséges.
 
4.        Franciaország, Charles de Gaulle (CDG) HUB
A párizsi Charles de Gaulle (CDG) Hub-ot is érzékenyen érinti a vírus miatt kialakult szituáció. Ennek eredményeként a következő változások léptek életbe:
·        A kritikus, egészségügyi és védekező eszközök továbbítása prioritást élvez
·        Késésekre lehet számítani a Fedex európai elsőbbségi küldeményei kapcsán (a tranzitidő 2 napról akár 3-ra is nőhet)
·        Az összes Fedex túlsúlyos, nem halmozható, engedélyköteles küldemény közúton kerül szállításra, így tranzitidő növekedésre lehet számítani. Kivételt képeznek továbbra is a személyi védelmet biztosító- (PPE), valamint egészségügyi szállítmányok, amik továbbra is légi úton kerülnek szállításra.

5.        Az APAC régióból Európába irányuló Fedex International Priority (IP), International Priority Direct Distribution (IPD), valamint a TNT Express (15N,15D) szolgáltatások tekintetében az egyéni védőfelszerelések fuvarlevelenkénti súlya minimum 100 kg kell legyen.A többi termékre a standard súly és mérethatárok vonatkoznak.
                 Az APAC régió országaiból Európába irányuló küldemények a TNT rendszerében csak Express szolgáltatással küldhetőek további információig.
 
Euróbából az APAC régióba minden szolgáltatásunk elérhető, a normál súly és mérethatárok érvényesek.
 
A távol-keleti térséget érintő bármilyen súlykorlátozás meghatározásánál figyelembe kell venni az aktuális súlyt és a térfogat súlyt is.
 
 
 
Munkatársaink egészsége és biztonsága kiemelt fontosságal bír és folyamatosan felügyeljük a szituációt, hogy minél hamarabb visszaállíthassuk a megszokott szolgáltatásainkat ezeken a területeken.
 
Megértésüket köszönjük!

 Tovább az ONLINE árkalkulátorhoz >>>

<< vissza az összes hírhez
Segíthetünk
+36 20 500 5020
+36 52 310 184
Skype: pmpexpresskft